PORTER WAGONER & DOLLY PARTON – WE FOUND IT / PORTER ‘N’ DOLLY / SAY FOREVER YOU’LL BE MINE / PORTER & DOLLY

Muziekgeschiedenis wordt er ongetwijfeld geschreven met de zestig liedjes die door het label ‘Beat Goes On Records’ werden samengebracht op de heruitgegeven en gedigitaliseerde verzamelaar met vier platen van het countryduo Porter Wagoner en Dolly Parton. In 2007 stierf de Amerikaanse countryzanger Porter Wagoner op 80-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Zijn handelsmerk was zijn steeds keurig afgeborstelde cowboykostuum en zijn grote achterover gekamde blonde haardos.

Van 1960 tot 1981 had hij met ‘The Porter Wagoner Show’ een zeer populaire televisieshow waar hij in 1967 de toen amper 21 jaar jonge zangeres Dolly Parton introduceerde. Samen zongen ze duetten van 1967 tot februari 1974 en brachten ze 13 studioalbums, 15 verzamelplaten en 21 singles op de markt. Samen met Dolly Parton scoorde hij ook meerdere hits met o.a. “The Last Thing On My Mind”, een song van Tom Paxton, en ook de liedjes "We'll Get Ahead Someday", "Just Someone I Used To Know", "Daddy Was An Old Time Preacher Man", "Better Move It On Home", "The Right Combination", “Please Don’t Stop Loving Me” en "Making Plans" slaagden erin om een hoge notering in de countryhitlijsten te bereiken.

Dolly Parton zei later dat haar in 1974 geschreven wereldhit “I Will Always Love You” over het einde van haar samenwerking met Porter Wagoner ging. Haar daaropvolgende succesvolle solocarrière is waarschijnlijk veel beter gekend bij het grote publiek en dient hier dus niet verder toegelicht te worden. In totaal bracht singer-songwriter Porter Wagoner tussen 1954 en 1983 niet minder dan 53 platen uit waaruit 81 singles werden getrokken. Daarbij waren drie songs die de absolute top van de countrycharts wisten te bereiken. Hij won drie ‘Grammy Awards’ voor enkele gospelsongs, trad gedurende zo’n 50 jaar frequent op in de countrymuziekshow ‘Grand Ole Opry’ in Nashville, Tennessee en hij werd in 2002 opgenomen in de ‘Country Music Hall Of Fame’ op voorspraak van Dolly Parton. Net voor zijn overlijden in 2007 bracht hij zijn allerlaatste album “Wagonmaster” uit.

Deze dubbel-cd groepeert de vier albums die Porter Wagoner en Dolly Parton tijdens de laatste jaren van hun samenwerking hebben opgenomen in 1973, 1974 en 1975: “We Found It”, “Porter ‘N’ Dolly”, “Say Forever You’ll Be Mine” en het in 1980 verschenen album “Porter & Dolly” met tot dan toe nooit eerder uitgebrachte duetten. Op de aan deze recensie toegevoegde video’s kunt u het legendarische duo in drie van de songs op deze albums aan het werk horen: “If You Go, I’ll Follow”, “Making Plans” en “We Found It”.

(valsam)

 

 

 

TRACKLIST
Disc One

WE FOUND IT
Love City
Between Us
We Found It
Satan’s River
I’ve Been Married (Just As Long As You Have)
I Am Always Waiting
Sweet Rachel Ann
That’s When Love Will Mean The Most
Love Have Mercy On Us
How Close They Must Be
PORTER ’N’ DOLLY
Please Don’t Stop Loving Me
The Fire That Keeps You Warm
Too Far Gone
We’d Have To Be Crazy
The Power Of Love
Sixteen Years
Together You And I
Without You
Two
Sounds Of Nature

Disc Two
SAY FOREVER YOU’LL BE MINE
Say Forever You’ll Be Mine
Something To Reach For
Again
Our Love
The Beginning
I Have No Right To Care
If You Were Mine
Love To See Us Through
How Can I (Help You Forgive Me)
Life Rides The Train
PORTER & DOLLY
Making Plans
If You Go, I’ll Follow You
Hide Me Away
Someone Just Like You
Little David’s Harp
Beneath The Sweet Magnolia Tree
Touching Memories
Daddy Did His Best
If You Say I Can
Singing On The Mountain

Artiest info
Website  
 

video